Gå till innehåll

Markera en text för att lyssna och översätta vid avsnittet eller klicka direkt på lyssna.

Hur använder jag verktyget?

Lyssna

Klicka på "Lyssna" för att läsa upp sidans innehåll. Du kan även markera ett avsnitt för att få det uppläst.

Översätt

Översätt text och få den uppläst på ett annat språk. Markera texten och välj ”Översättning” vid avsnittet.

Hjälpmedel

Genom att aktivera vårt inbyggda hjälpmedel kan du:

  • Lyssna på hela sidor eller markera avsnitt
  • Översätt valda delar till olika språk

NYHET

Magdalena Andersson om att Sverige godkänns in i Nato

Sveriges Natoansökan har nu ratificerats av samtliga medlemsländer. Därmed är landet på väg in i Nato som dess trettioandra medlemsland. Magdalena Andersson meddelar att det är ett viktigt och välkommet besked för Sverige och för svenska folkets säkerhet.

placeholder

Idag den 26 februari 2024 fattade det sista landet beslut om att ratificerat Sveriges Natoansökan. 2022 inledde den socialdemokratiska regeringen under ledning av Magdalena Andersson som statsminister processen att ansöka om Natomedlemskap. Det gjordes mot bakgrund av Rysslands fullskaliga, folkrättsvidriga invasion av Ukraina – för att det var det bästa för Sveriges och svenska folkets säkerhet.

– Med dagens beslut får vi ett starkare försvar av vårt älskade Sverige, vår demokrati, vår frihet och vårt sätt att leva, säger Magdalena Andersson.

När S-regeringen påbörjade processen var de medvetna om att det skulle att tid och att Sverige skulle befinna sig i ett känsligt läge fram till dess att Sverige var fullvärdiga medlemmar. Därför säkerställde Magdalena Andersson och hennes regering att Sverige hade säkerhetsförsäkringar från flera stora länder innan ansökan skickades in. De försäkringarna har gjort vårt land säkrare under denna process.

Läs Magdalena Anderssons inlägg på Facebook

Uppdaterades senast: